Алцхаймер е сериозно заболяване, което засяга много хора. Често изисква дългосрочна

...
Алцхаймер е сериозно заболяване, което засяга много хора. Често изисква дългосрочна
Коментари Харесай

Как да намалим риска от Алцхаймер?

Алцхаймер е съществено заболяване, което визира доста хора. Често изисква дълготрайна грижа. Но можем ли да създадем нещо превантивно? Ето препоръки, които биха съдействали за предотвратяване от подлото заболяване.
Прочетете още
1. Физическа интензивност:

Редовната физическа интензивност е ключът към здрав разум и тяло. Тренировките на сърцето улесняват циркулацията на кръвта, в това число и към мозъка. Редовни извършения като вървене, плуване и йога могат да подобрят когнитивните функционалности и да понижат риска от Алцхаймер.

2. Здравословна диета:

Храната, която консумираме, оказва сериозно въздействие върху здравето на мозъка. Диета, богата на антиоксиданти и омега-3 мазнини, може да подкрепи функционалностите на мозъка и да защищити от дегенеративни болести. Включете в хранителния си режим свежи плодове и зеленчуци, риба и ядки. 

3. Умствена интензивност:

От значително значение е поддържането на умствената си интензивност. Решаването на кръстословици, четене, ученето на нови езици и игра на настолни игри са отлични способи да упражняваме мозъка си. Тези интензивности подкрепят развиването на нови невронни връзки.

4. Социални контакти:

Активните обществени връзки са свързани с усъвършенствани когнитивни умения и резистентност на напрежението. Общуването с другари, присъединяване в разнообразни действия в група и поддържането на прочувствени връзки са значими за подсилване на мозъка и сърцето.

5. Контрол на напрежението:

Стресът може да има негативно влияние върху психологичното здраве. Техники за ръководство на напрежението като медитация, йога и надълбоко дишане могат да оказват помощ за запазване на положението на мозъка.

6. Редовни медицински прегледи:

Редовните медицински прегледи са ключът към ранното разкриване на евентуални болести. Подходящата грижа за здравето може да предотврати доста проблеми, в това число и тези, свързани с умственото здраве.

В битката против Алцхаймер и поддържането на мозъка, предварителната защита е от основна значимост. Комбинирайки физическа интензивност, здравословна диета и умствена стимулация, можем да създадем стъпки към подсилване на мозъка и предотвратяване от дегенеративни болести.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР